១-ស្ត្របឺរី ៖ អ្នកស្រាវជ្រាវបានរកឃើញថា ផ្លែស្ត្របឺរីអាចជួយការពារក្រពះពីឥទ្ធិពលរបស់ជាតិស្រាបាន ដូច្នេះវាមានសារសំខាន់ណាស់ក្នុងការផ្តល់ក្តីសង្ឃឹមចំពោះការព្យាបាលជំងឺដំបៅក្រពះ ។ អ្នកស្រាវជ្រាវកំពុងតែសិក្សាទៅលើភ្នាសបញ្ចេញទឹករំអិលរបស់ក្រពះដែលជាកោសិកាពិសេសមានតួនាទីបញ្ចេញជាតិអាស៊ីត និងអង់ស៊ីមសម្រាប់ជាជំនួយដល់ការរំលាយអាហារ ។ តួនាទីរបស់វាមួយទៀតគឺបញ្ចេញទឹករំអិលសម្រាប់ការពារភ្នាសខាងក្រៅរបស់ក្រពះពីអាស៊ីតផងដែរ ។
ការរលាកភ្នាសរបស់ក្រពះមានការទាក់ទងយ៉ាងខ្លាំងនឹងការទទួលទានស្រា ប៉ុន្តែវាក៏អាចបណ្តាលមកពីការបង្ករោគដោយវីរុស ឬថ្នាំប្រឆាំងនឹងការរលាកបានដែរ (ដូចជាថ្នាំអាស្ពីរីនជាដើម) ។
លោកម៉ូរីហ្ស៊ីយូ (Maurizio Battino) អ្នកសម្របសម្រួលរបស់ក្រុមស្រាវជ្រាវបានពន្យល់ឲ្យដឹងថា៖ «ស្ថិតក្នុងករណីនេះ ការទទួលទានផ្លែស្ត្របឺរីក្នុងពេល ឬក្រោយពេលមានជំងឺ វាអាចបន្ធូរបន្ថយការខូចខាតភ្នាសបញ្ចេញទឹករំអិលរបស់ក្រពះបាន ។ ការសិក្សានេះមិនមែនកើតចេញពីការស្រមើស្រមៃជាវិធីមួយអាចបន្ថយឥទ្ធិពលនៃការទទួលទានស្រាឡើយ តែវាគឺជារបៀបដែលគេរកឃើញមូលេគុលជាច្រើននៅក្នុងភ្នាសរបស់ក្រពះ ដែលវាអាចជួយប្រឆាំងនឹងការបំផ្លាញពីភ្នាក់ងារបង្កជំងឺ ផ្សេងៗទៅវិញទេ។
២-ទឹកផ្លែបឺរី ៖ រសជាតិដ៏ស្រទន់របស់ទឹកផ្លែបឺរីគឺជាជម្រើសដ៏ល្អមួយព្រោះវាផ្ទុកទៅដោយវីតាមីន C ហើយផ្លែបឺរីពណ៌ខៀវ និងផ្លែរ៉ាសបឺរីសុទ្ធតែមានសារធាតុ Lutein ដែលមានផលល្អចំពោះសុខភាពភ្នែក ។ គេយល់ថាផ្លែបឺរីខ្មៅមានផលល្អចំពោះសុខភាពស្បែក ព្រោះវាផ្ទុកទៅដោយសារធាតុអង់ទីអុកស៊ីដង់ និង Anthocyanidins សម្រាប់ជួយពង្រឹងចំណងរវាងសរសៃកូឡាជែនរបស់ស្បែក ។
៣-ទឹកដូង ៖ នេះគឺជាភេសជ្ជៈមួយប្រភេទដែលផ្ទុកទៅដោយជាតិប៉ូតាស្យូមច្រើន, សូដ្យូម និងជាតិស្ករតិចតួច។ វាគឺជាភេសជ្ជៈប៉ូវកម្លាំងដ៏ពេញនិយមបំផុត បូករួមនឹងមានជាតិសរសៃផងដែរ ។
៤-ទឹកផ្លែទទឹម ៖ ផ្លែទទឹមមានអត្ថប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាពមួយចំនួន ហើយក្នុងនោះក៏ជំនួយស្ថានភាពស្ត្រេសផងដែរ តាមរយៈការកាត់បន្ថយស្ត្រេសអ៊័រម៉ូននៅក្នុងទឹកមាត់ និងល្អចំពោះសុខភាពបេះដូងប្រសិនបើពួកគេទទួលទានទឹកផ្លែទទឹមជាទៀងទាត់ ។
៥-ទឹកប្រទាលកន្ទុយក្រពើ ៖ វាប្រហែលជាមិនមែនជាការភ្លក់មួយដ៏ល្អបំផុតនោះទេ តែវាគឺជារស់ជាតិភេសជ្ជៈដ៏មានប្រសិទ្ធភាពបំផុត ព្រោះប្រទាលកន្ទុយក្រពើសម្បូរទៅដោយជីវជាតិយ៉ាងច្រើនដូចជា វីតាមីន, ជាតិរ៉ែ, អាស៊ីតអាមីណេ និងសារធាតុ សំខាន់ៗផ្សេងទៀត។ វាក៏ល្អសម្រាប់កាត់បន្ថយការរលាក, ល្អចំពោះស្បែក, សុខភាពធ្មេញ និងប្រព័ន្ធភាពសាំ ៕ ស្រង់ពីគេហទំព័រសុខភាព
No comments:
Post a Comment